Aanleg+Ecopassage+Schie+gestart
Nieuws
© Zuid-Holland

Aanleg Ecopassage Schie gestart

Met een graafmachine startte gedeputeerde Floor Vermeulen van provincie Zuid-Holland op dinsdag de aanleg van de Ecopassage Schie. Deze houdt verband met de aanleg van de rijksweg A4 tussen Delft en Schiedam.

De ecopassage vormt de laatste schakel in de natuurverbinding tussen de Ackerdijkse Plassen bij Delft en de Vlietlanden in Vlaardingen: het groenblauwe lint in Midden-Delfland.

Eerder dit jaar werd over de A4 al het grootste eco-aquaduct van Nederland geopend.

'De realisatie van de A4 door Midden-Delfland zou niet mogelijk geweest zijn zonder investeringen in de kwaliteit van Midden-Delfland en het stedelijk gebied tussen Schiedam en Vlaardingen', vertelde gedeputeerde Floor Vermeulen.

Versterking gebied

Daarbij gaat het om versterking van de lokale melkveehouderij, extra natuur, recreatieve voorzieningen, saneren van verspreid gelegen kassen en behoud van weidevogels.

'In het gebied gebeurt zoveel meer dan alleen de aanleg van de rijksweg', gaf de gedeputeerde aan.

De ecopassage bestaat uit een aantal passeerbuizen onder de wegen langs de Schie. Daardoor steken kleine dieren straks gemakkelijk en veilig de Schie, de Kandelaarweg en Rotterdamseweg/Delftweg over.

IODS

Midden-Delfland is het toneel van een historisch programma van provincie Zuid-Holland en samenwerkingspartners: de Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam (IODS).

Binnen dit gebiedsgerichte programma heeft de provincie na ruim zestig jaar een doorbraak weten te realiseren met een akkoord over de aanleg van de A4 Delft - Schiedam en investeringen in de kwaliteit van het gebied in en om Midden-Delfland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 12°
  70 %
Meer weer