LTO+Noord%3A+Kamp+moet+werk+overdoen
Nieuws
© Geert Job Sevink

LTO Noord: Kamp moet werk overdoen

Minister Henk Kamp van Economische Zaken heeft de landbouwkundige gevolgen van de gaswinning niet meegenomen in algemene onderzoeken. Hij moet zijn werk over doen.

Hiervoor pleitte onder andere LTO Noord gistermiddag bij de Raad van State in Den Haag in het beroep tegen het gaswinningsbesluit.

Het landbouwbelang heeft in de afweging van de minister geen enkele rol gespeeld, gaf advocaat Liesbeth Holz-Russel van Bout Overes Advocaten Groningen aan.

Zij deed dit namens Vereniging Rechtskundig Bureau voor de Landbouwer, LTO Noord, de Federatie Particulier Grondbezit en een aantal individuele landbouwers.

Zelfstandig belang

Het ligt volgens de advocaat voor de hand om het landbouwbelang als een zelfstandig belang te onderzoeken en af te wegen, temeer de positie die de agrarische sector in Groningen inneemt.

Het raakt ongeveer 1.800 van de 2.400 agrarische bedrijven met zo'n 4.600 gebouwen. Bij de Raad van State werden ruim veertig beroepsschriften tegen het gaswinningbesluit ingediend. De rechtszaak gaat vrijdag verder.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Weer

 • Dinsdag
  20° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
Meer weer