A-ware: 'Voordeel meerdere centen per kilo'

'Krachtenbundeling van A-ware en DOC Kaas kan leiden tot een prijsverhoging van meerdere centen per liter melk voor DOC-leden', stelt Corine Kroft van A-ware.

A%2Dware%3A+%27Voordeel+meerdere+centen+per+kilo%27
© NVT

Volgens A-ware kan samenwerking met DOC Kaas naar schatting jaarlijks 20 miljoen euro opleveren op het gebied van logistiek en productie.

'Daarbovenop komen de voordelen van krachtenbundeling door verbreding van het assortiment en verkoop van Hollandse kaas.' Dit zou leiden tot een hogere melkprijs.

Alternatief fusie DMK

Tientallen leden van DOC Kaas bezochten deze week de eerste twee bijeenkomsten van A-ware over samenwerking, als alternatief voor de voorgenomen fusie tussen DOC en DMK (Deutches Milchkontor).

Melkprijsgarantie

A-ware is bereid om DOC-leden een melkprijsgarantie te geven van minimaal de melkprijs van DMK. Ook zouden leden de volledige zelfstandigheid behouden.

'Wij geloven dat een goede verwaarding van BGA-kaas (Beschermde Geografische Aanduiding) meerdere centen per liter melk meer oplevert. Dit op voorwaarde dat dit goed commercieel wordt neergezet' , stelt Croft.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer