Lidl helemaal over op 'sterrenvlees'

Lidl stapt gefaseerd over naar een vleesassortiment met minimaal één ster van het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. Doel van de discounter is om 100 procent diervriendelijk vleesassortiment in het schap te hebben.

Lidl+helemaal+over+op+%27sterrenvlees%27
© Nieuwe Oogst

'Doordat wij ons assortiment de komende jaren verduurzamen, doen onze klanten automatisch steeds duurzamer boodschappen', stelt manager Marlijn Somhorst van Lidl Nederland.

Lidl investeert samen met haar leveranciers en partners in deze stap. 'De extra kosten van deze gefaseerde overgang worden niet doorberekend aan de klant.'

Kip

Voor kip geldt dat Lidl dit jaar nog gangbare kip vrij is en dat gemiddeld 30 procent van het kipassortiment voorzien is van het Beter Leven-keurmerk.

De komende jaren loopt dit percentage op tot 50 procent in 2016 en 75 procent in 2018. 'In dat laatste jaar zal Lidl ook de uitspraak kunnen doen wanneer zij volledig over is op het Beter Leven-keurmerk', geeft Somhorst aan.

Varkensvlees

Het volledige vaste assortiment varkensvlees heeft sinds juli 2015 één ster. 'Wij hebben veel waardering voor Lidl', geeft algemeen directeur Frank Dales van de Dierenbescherming aan.

'Met deze stap laat Lidl als eerste landelijke supermarkt zien dat zij haar verantwoordelijkheid serieus neemt en hier concreet naar handelt.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  21° / 7°
  0 %
 • Dinsdag
  22° / 8°
  0 %
 • Woensdag
  21° / 8°
  0 %
Meer weer