Laagste suikernotering in zeven jaar

Groot aanbod van Braziliaans suiker op de wereldmarkt zorgt ervoor dat de beursnoteringen voor suiker afgelopen maand zijn gedaald tot het laagste niveau van de afgelopen zeven jaar.

Laagste+suikernotering+in+zeven+jaar
© Internet

De zwakke Braziliaanse reaal ten opzichte van de Amerikaanse dollar maakt het suiker uit Brazilië aantrekkelijk voor de exportmarkt.

Verder melden analisten dat de wereldsuikervoorraad inmiddels gestegen is tot 86 miljoen ton. Dat is goed voor bijna 50 procent van de jaarlijkse wereldconsumptie. Ook dat zorgt voor een behoorlijke druk op de suikermarkt.

Opkrabbelen

Op de beurs in Londen daalde de notering voor witte suiker rond half augustus naar 333,70 euro per ton. Dat is de laagste notering sinds december 2007. Inmiddels is deze notering voor levering van suiker in oktober weer opgekrabbeld tot bijna 344 euro per ton.

Naast Brazilië verwacht India dit jaar een redelijke goede suikeroogst. Beide landen zullen vermoedelijk meer bio-ethanol gaan produceren.

Thailand

Thailand oogst waarschijnlijk net als vorig jaar 11,7 miljoen ton suiker. Daarvan zal zo'n 7,5 miljoen ton beschikbaar zijn voor export.

China daarentegen meldt minder gunstige berichten over de suikeroogst. Waarschijnlijk is de productie 20 procent lager en zal het Aziatische land meer suiker moeten importeren.

Kleiner areaal

In de ramingen voor 2015-2016 gaan de meeste analysebureaus ervan uit dat de productie van suiker lager zal zijn dan het verbruik. Met name de Europese Unie produceert door het 14 procent kleinere bietenareaal aanzienlijk minder suiker dan in voorgaande jaren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 11°
  20 %
 • Maandag
  20° / 11°
  45 %
 • Dinsdag
  23° / 11°
  20 %
Meer weer