Dijksma%3A+in+EU+ook+praten+over+Franse+acties
Nieuws
© Dirk Hol

Dijksma: in EU ook praten over Franse acties

Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) stelt de schade die boze Franse boeren aanrichten aan buitenlandse producten aan de orde in de extra Landbouwraad van 7 september. Ze zegt dat toe aan de Tweede Kamer.

Helma Lodders en Visser, beiden VVD, hadden de staatssecretaris vragen gesteld over de acties waarbij producten uit vrachtwagens worden gehaald. Dijksma meldt nu dat ze niet weet hoeveel schade er de afgelopen weken is aangericht aan Nederlandse producten.

Ernstige voorvallen

Wel heeft ze melding gekregen van twee ernstige voorvallen waarbij lading uit vrachtwagens is gehaald. In beide gevallen is proces-verbaal opgemaakt door de Franse politie, aldus de bewindsvrouw.

Ze wijst erop dat Nederland in Parijs en Brussel al protest heeft aangetekend tegen de consequenties van de acties van de Franse boeren. 'Wel is het begrijpelijk dat er zorgen leven bij de boeren over de huidige marktomstandigheden', voegt de staatssecretaris er aan toe.

Weer

 • Dinsdag
  9° / -2°
  20 %
 • Woensdag
  9° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer