Belgische boeren blokkeren snelweg (video)

Boze Belgische boeren zijn woensdag opnieuw tot actie overgegaan. Ze blokkeren sinds 6 uur met trekkers de afrit Habay-la-Neuve op de E411 tussen Brussel en Luxemburg.

Belgische+boeren+blokkeren+snelweg+%28video%29
© Verenigde Boeren van de Vlaamse Ardennen

Dat is een doorgaande verbinding naar Frankrijk, die ook door veel Nederlandse vakantiegangers wordt gebruikt. Door de actie is de snelweg in beide richtingen afgesloten, melden Belgische media.

Verkeer heeft ook hinder op de N40. Daar is de weg van Philippeville richting Léglise ter hoogte van Heinsch dicht door een trekkerblokkade. Ook op de N4 in Warnach staat voor woensdag een blokkade gepland.

Er werden gisteren ook al snelwegen geblokkeerd. Dat was het geval op de E42 van de Duitse Eifel richting Luik en op de E40 tussen Luik en Aken. Aan het begin van de nacht waren de problemen weer opgelost.

De boeren zijn boos omdat ze een betere prijs voor hun producten willen. Ze krijgen 25 cent per liter melk, maar dat zou in hun ogen 45 cent moeten zijn.

Hervormingen

Melkveehouders eisen hervormingen om de melkmarkt te stabiliseren. Die woede leidde er gisternacht toe dat de boeren actie voerden op het vliegveld van Luik.

Met honderden trekkers blokkeerden ze de toegang van bagageafhandelaar Aviapartner en het gebouw van luchtvaartmaatschappij Qatar Airways.

Traangas

Sommige demonstranten slaagden erin het gebouw van Aviapartner binnen te dringen. De Belgische politie moest traangas inzetten tegen de betogers.

ANP

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
Meer weer