Wijziging zaaidatum vanggewas toch melden

In een aantal situaties moet de bij de Gecombineerde Opgave ingevulde zaaidatum van een vanggewas van een ecologisch aandachtsgebied wel worden gewijzigd in de feitelijke zaaidatum.

Wijziging+zaaidatum+vanggewas+toch+melden
© Han Reindsen

Volgens CZAV geldt dit wanneer problemen kunnen ontstaan bij de controle van de 10 weken termijn.

Bijvoorbeeld wanneer het vanggewas eerder wordt gezaaid en binnen 10 weken na de oorspronkelijk opgegeven zaaidatum wordt vernietigd of wordt beweid.

Problemen

Ook wanneer de daadwerkelijke zaaidatum later is dan de oorspronkelijk opgegeven zaaidatum kan dit bij controle tot problemen leiden en adviseert CZAV een correctie van de zaaidatum.

Vaak zal de daadwerkelijke zaaidatum van het vanggewas van een ecologisch aandachtsgebied afwijken van de zaaidatum die in de Gecombineerde Opgave is opgegeven.

In tegenstelling tot eerdere berichten is het in een aantal situaties wenselijk om de gewijzigde zaaidatum door te geven aan RVO.

Perceel zelf

Ook het perceel zelf is van belang, benadrukt Jeroen Kloos van LTO Noord. 'Er zijn telers die meer percelen hebben opgegeven dan noodzakelijk voor de ecologische aandachtsgebied verplichting. Dat mag, als die dan ook worden ingezaaid.'

'Als een deel van de percelen niet wordt ingezaaid maar in de Gecombineerde Opgave wel was opgegeven, wordt dit beschouwd als een fout. Ook als wel aan de 5 procent ecologische aandachtsgebied verplichting wordt voldaan.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer