Verzekerd tijdens woon-werkverkeer

De werkgever draait steeds vaker op voor kosten als gevolg van ongelukken van werknemers die op het eerste gezicht niet direct met het werk te maken hebben.

Benjamin OverkleeftDeze verzekering is een direct antwoord op de uitspraken van de Hoge Raad en dekt de schade als gevolg van ongevallen die werkgerelateerd zijn. Het gaat om schades die niet onder de standaard bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) vallen.
Zo hoeft de werkgever zich niet steeds af te vragen of schade bij personeelsuitjes, opleidingen, bedrijfsreizen, woon-werkverkeer dan wel andere activiteiten verzekerd zijn. Deze verzekering houdt rekening met te verwachten jurisprudentie. Aansprakelijkheid hoeft niet meer te worden aangetoond. De zorgplicht van de werkgever om een adequate verzekering af te sluiten daarentegen wel.

‘Adequate verzekering’

Belangrijkste argument voor de Schadeverzekering voor Werknemers: deze verzekering kan worden beschouwd als een ‘adequate verzekering’ zoals bedoeld door de Hoge Raad. Deze verzekering maakt de aanvullende dekkingen op bestaande aansprakelijkheidsverzekeringen overbodig, waardoor de polis bijna kostenneutraal kan worden gesloten.
Voor meer informatie, alsmede premiekortingen op bestaande polissen vanwege het lidmaatschap van LTO Noord, kunt u contact opnemen met LTO Noord Verzekeringen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer