Paard+mishandeld+in+Babberich
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Paard mishandeld in Babberich

De politie doet onderzoek naar de verwondingen van een paard in een weiland in het Gelderse Babberich. Gezien de aard van verwondingen gaat zij ervan uit dat die door menselijk handelen zijn veroorzaakt en dat er sprake is van mishandeling.

De eigenaar van het paard ontdekte de snijwonden gisteren en schakelde de politie in. In het verband met het onderzoek wil de politie niet aangeven waar het dier gewond is geraakt.

In anderhalf jaar tijd zijn er al meer dan tachtig paarden en pony's in Nederland mishandeld. Meestal worden ze met een scherp voorwerp bewerkt rond de geslachtsdelen. Dat gebeurde eerder deze week bij twee merries op een manege in Dronten.

Groot politieonderzoek

Omdat er nog niemand is aangehouden voor de mishandelingen, is er een groot aantal rechercheurs op de zaak gezet. De politie is in het hele land op zoek naar de dader of daders en vraagt daarom elke ernstige verwonding bij een paard te melden.

Paardenbezitters krijgen het advies alert te zijn, stallen en maneges grondig af te sluiten en scherp te zijn op de aanwezigheid van vreemden op het erf of de omgeving waarin paarden lopen of gestald staan.

Weer

 • Woensdag
  22° / 15°
  75 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer