Tarweprijs+blijft+onder+druk
Nieuws
© nieuwe oogst

Tarweprijs blijft onder druk

Hoge voorraadverwachtingen, concurrentie op de exportmarkt en betere oogstresultaten zorgen voor aanhoudende druk op de tarwemarkt.

De Matif noteert vrijdag de voertarwe op levering in september op ongeveer 181 euro per ton. Dat is een fractie lager dan begin augustus en een herstel ten opzichte van het midden van de week.

Goede oogstomstandigheden

Met name de goede oogstomstandigheden in Europa en Rusland zorgen ervoor dat de uiteindelijke oogsten zoals het nu lijkt behoorlijk hoger zijn dan verwacht.

Voor Nederland rekende de Europese Commissie met een opbrengst van 8,8 ton per hectare. Uit de eerste opbrengstgegevens blijkt echter dat de productie hoger is dan de 9,1 ton per hectare van vorig jaar.

Franse handelaren

In Frankrijk gaan handelaren nu uit van een totale tarwe-oogst van meer dan 40 miljoen ton. Dat is ruim 2 miljoen ton meer dan de laatste oogstprognose van de Europese Commissie in juli.

De autoriteiten in Rusland zijn inmiddels ook positiever gestemd dan eerder tijdens het groeiseizoen. De Russen gaan nu uit van 60 miljoen ton tarwe, een evenaring van de recordoogst van vorig jaar.

Weer

 • Zondag
  7° / 3°
  10 %
 • Maandag
  6° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  10 %
Meer weer