LTO en NZO: vrije zuivelmarkt

De Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) en LTO Nederland roepen de Europese Commissie en de Nederlandse regering op om het vrije handelsverkeer op de Europese interne markt te garanderen.

Pieter StokkermansAanleiding voor dit verzoek is de oproep van de Franse Fédération Nationale des Coopératives Laitières (FNCL) om per 1 augustus 2015 in Frankrijk geen import zuivelproducten meer toe te staan. De bond van zuivelcoöperaties wil dat Franse winkelketens enkel Franse zuivelproducten verkopen.
Volgens LTO en de NZO biedt dit volstrekt geen oplossing voor de huidige lastige marktomstandigheden in de zuivelsector. Deze nationale aanpak druist in tegen de uitgangspunten van een open EU-markt.
Alle landbouwers in alle Europese lidstaten worden geconfronteerd met de gevolgen van de huidige marktomstandigheden. De Franse melkveehouders zijn net zo afhankelijk van de Europese markt en exportmarkten als die uit andere landen. ‘We moeten het vrij handelsverkeer blijven respecteren en waarborgen in het belang van alle melkveehouders en zuivelverwerkers’, stelt LTO-voorzitter Albert Jan Maat.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer