Tom+Hayes+gevang+in+om+Liborfraude
Nieuws
© UBS

Tom Hayes gevang in om Liborfraude

Voormalig handelaar Tom Hayes van UBS en Citigroup is gisteren in Londen schuldig verklaard aan het manipuleren van het interbancaire rentetarief Libor. Hij kreeg een gevangenisstraf opgelegd van veertien jaar.

Hayes is de eerste persoon die is veroordeeld vanwege de fraude. De misstanden met het internationaal veelgebruikte rentetarief Libor kwamen vorig jaar aan het licht.

Handelaren van grote internationale banken bleken ongeoorloofde afspraken te hebben gemaakt om het tarief in hun voordeel te manipuleren. Verschillende banken hebben schikkingen getroffen met autoriteiten in de zaak.

ANP

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  9° / 6°
  30 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  10 %
 • Zondag
  5° / 0°
  10 %
Meer weer