Acties+bij+Straatsburg+en+Toulouse
Nieuws
© Dick en France

Acties bij Straatsburg en Toulouse

Actievoerende boeren in Frankrijk hebben opnieuw blokkades op wegen ingericht.

Zondagavond was het de beurt aan wegen rond de belangrijke grensovergang met Duitsland bij Straatsburg. Op hetzelfde tijdstip werd de A645 nabij Toulouse versperd, een weg die veel wordt gebruikt door Spaans vrachtverkeer. Ook op de A31 bij het tolstation tussen Dijon en Nancy blokkeren boeren de weg.

De actie is vooral gericht op vrachtwagens die worden tegengehouden en gecontroleerd. Volgens de ANWB ondervinden personenauto’s vooralsnog weinig hinder van de blokkades. 'Auto's mogen gewoon doorrijden. Maar door de acties zou er nog wel wat vertraging kunnen ontstaan', aldus de ANWB.

Maandagmiddag

Rond Straatsburg zijn zes wegen geblokkeerd. De routes zijn minder belangrijk voor het toerisme en worden vooral door vrachtverkeer gebruikt, dat daar de Rijn tussen Duitsland en Frankrijk oversteekt. De actievoerders hebben aangekondigd de blokkade tot minstens maandagmiddag vol te houden.

De boeren zijn ontevreden over de regeling die president François Hollande vorige week toezegde om de lage voedselprijzen te compenseren.

ANP

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  9° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  9° / 8°
  95 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  55 %
Meer weer