PvdD: groeistop melkvee Zuid-Holland

De Partij voor de Dieren in Zuid-Holland maakt zich zorgen over het aantal melkveehouders dat in die provincie wil uitbreiden. Meer koeien betekent in de ogen van die partij meer mest en meer milieuvervuiling.

Dit jaar gaf de provincie 86 vergunningen af voor het bijbouwen van nieuwe stallen en het vergroten van het aantal koeien, tegen 55 in heel 2014.

Die groei is niet goed, want volgens de partij draagt de Nederlandse melkveehouderij voor een kwart bij aan de uitstoot van stikstof in ons land, terwijl runderen wereldwijd goed zijn voor eenvijfde van de wereldwijde uitstoot aan broeikasgassen.

Mest

Meer koeien betekent ook: meer mest, meer milieuvervuiling en aantasting van de leefomgeving van mens en dier, terwijl er al een enorm mestoverschot is, aldus de PvdD.

Carla van Viegen, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de Provinciale Staten van Zuid-Holland: 'Verder is er een gevaar dat over een jaar of tien veel veestallen leeg komen te staan door een verminderde vraag naar melk als gevolg van overproductie.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer