EC+staat+open+voor+lichter+slachten
Nieuws
© Archief Marcel Bekken

EC staat open voor lichter slachten

De Europese Commissie vindt het een goed idee om het slachtgewicht van varkens te verlagen. Dat heeft Joost Korte, directeur-generaal van DG Landbouw, gezegd in het Europees Parlement. Vorig jaar liet de Commissie nog weten weinig heil te zien in zo'n maatregel.

De Korte noemt de verlaging een goed idee omdat er dan minder vlees op de markt komt en daarmee ook het overaanbod wordt aangepakt, meldt het Vlaams Infocentrum Land- en Tuinbouw op haar site.

Erkenning situatie

Korte, die spreekt in naam van EU-landbouwcommissaris Phil Hogan, erkent de crisis in de varkenssector: 'De varkenssector staat er niet rooskleurig voor.' Opvallend is dat Korte ook toegaf dat eerder genomen maatregelen, zoals de opslag van varkensvlees, niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd.

'Als gevolg van de opslagregeling hangt er nu 60.000 ton extra varkensvlees boven de markt waardoor de prijzen verder onder druk komen te staan', concludeerde Korte, die dus wel in een lichter slachtgewicht gelooft als doeltreffende crisismaatregel.

Weer

 • Donderdag
  32° / 19°
  40 %
 • Vrijdag
  28° / 19°
  70 %
 • Zaterdag
  22° / 18°
  50 %
Meer weer