Metazet+wint+Award+trilsysteem+bestuiving
Nieuws
© Metazet/Formflex

Metazet wint Award trilsysteem bestuiving

Tuinbouwtoeleverancier Metazet / FormFlex uit Wateringen won recent de internationale 'PCA Award for Excellence - Best New Product 2015' voor haar nieuwe automatische trilsysteem voor bestuiving.

De prijs werd uitgereikt tijdens de conferentie PCA in Australië, een internationale vakbeurs op het gebied van techniek en glastuinbouw.

Het nieuwe automatische bestuivingssysteem is een trilsysteem dat gewasdraden automatisch laat trillen met behulp van een kleine motor en een door de kas gespannen trildraad.

Hommels

Het principe is uitgedokterd na een aanvraag uit Australië. Telers in Oceanië zijn nu aangewezen op handmatige bestuiving, omdat zij geen hommels kunnen inzetten.

Deze insecten ontbreken van nature in dit werelddeel en mogen niet geïmporteerd worden. Ook uit bij zaadselectiebedrijven is interesse voor het systeem, omdat ook zij niet met hommels kunnen werken.

Testsystemen

Momenteel installeert Metazet/Formflex nog twee testsystemen geïnstalleerd bij zaadselectiebedrijven. Hierna zal het systeem volledig gereed zijn voor de verkoop, verwacht het bedrijf.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  7° / -3°
  10 %
 • Zondag
  6° / -2°
  10 %
 • Maandag
  5° / 0°
  10 %
Meer weer