Bundeling kennis en cursus varkens

Veel partijen die kennisoverdracht aanbieden, dat past niet bij de krimpende varkenssector. Het project ‘Krachtenbundeling Varkenshouderij’ gaat voor één landelijke agenda met het complete aanbod aan sprekers en cursussen.

Ilona LesscherHet initiatief voor het project komt van Dineke Rietveld (was onderwijsconsulent, nu werkzaam bij PTC+) en Linda Janssen-Verriet (Projecten LTO Noord/VarkensNET). Hun oordeel was dat er te veel initiatieven zijn en het aanbod te versnipperd is.
In 2013 brachten de twee daarom met geld van Stichting Colland Arbeidsmarkt in kaart welke partijen ‘betaalde kennis’ op het boerenerf brengen. ‘Dat past bij hoe onze maatschappij nu is met ondernemers die betalen voor onafhankelijke kennis’, zegt Gerdien Kleijer, namens Projecten LTO Noord betrokken bij ‘Krachtenbundeling Varkenshouderij’.
Andere partijen die aan het project meewerken, zijn VarkensNET, Stichting KPV, Varkens.nl en PTC+. VarkensNET, Stichting KPV en Varkens.nl hebben de handen ineengeslagen en presenteren dit najaar de Kennisagenda. ‘Op één plek het complete aanbod voor ‘een leven lang leren’, geeft Kleijer aan. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV). Van daaruit is Jan Overeem bij de krachtenbundeling betrokken.
De samenwerkende partijen presenteerden zich op 19 en 20 juni tijdens de Open Innovatiedagen op VIC Sterksel en op 25 juni tijdens de Onderwerpenbeurs in Den Bosch. Kleijer: ‘We hebben veel positieve reacties gekregen. Varkenshouders noemen het een logische stap.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer