Inbrekers op herhaling

Hoewel de schade bij één inbraak vaak al groot is, gebeurt het nogal eens dat de inbreker op herhaling komt. Een loonwerker is in enkele weken twee keer het slachtoffer geworden van een inbraak. Dit gebeurt vaker.

Inbrekers+op+herhaling
©

De betreffende loonwerker hield enkele weken geleden nog trots een open dag op zijn nieuwe bedrijfslocatie, meldt Cumela. Of de inbrekers hier gebruik van hebben gemaakt, is niet helemaal duidelijk.

Wel is duidelijk dat inbrekers sindsdien twee keer 's nachts zijn binnengedrongen. De financiële en materiële schade is aanzienlijk.

Uit de werkwijze die de inbrekers hanteerden kan worden opgemaakt dat ze zeer zorgvuldig te werk zijn gegaan. Het vermoeden bestaat dat er sprake is van bekendheid met het bedrijfspand.

Servicebus mee

Bij de eerste inbraak is zelfs gebruik gemaakt van een servicebus om het materieel mee te nemen.

Het komt overigens geregeld voor dat inbrekers na hun bezoek nog eens terug komen om ook het nieuw aangeschafte materiaal te ontvreemden.

Behalve de materiële en financiële schade zit een ondernemer opgezadeld met een tijdrovende klus om de schade in kaart te brengen door aankoopbewijzen, en serienummers te verzamelen voor de politie en de verzekeraar.

Tips

Cumela heeft voor loonwerkers een aantal tips. Die zijn deels ook toepasbaar voor andere bedrijven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer