Ruim duizend boeren willen beveiligingsscan

Bij LTO Ledenvoordeel zijn ruim duizend aanmeldingen voor een beveiligingsscan binnengekomen. Voor uitvoering van het hele project is 900.000 euro beschikbaar.

Ruim+duizend+boeren+willen+beveiligingsscan
© Nieuwe Oogst

Dat er interesse zou zijn voor platform 'Beveilig Mijn Boerenbedrijf', verbaast projectleider Johan Schuitemaker van LTO Ledenvoordeel niet.

'Preventiemaatregelen om het eigen bedrijf tegen criminaliteit te beveiligen, houdt mensen enorm bezig. Maar dat het storm zou lopen, hadden wij niet gedacht. We zetten nu alles op alles om er tempo in te houden.'

In kaart brengen

Beveiliging begint bij het in kaart brengen van de huidige situatie op agrarische bedrijven, geeft Schuitemaker aan. 'Deze gratis scan wordt uitgevoerd door CCV, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.'

De rondgang over het bedrijf resulteert in adviezen en tips om de best passende preventieve maatregelen te nemen. Te denken valt aan een opritverklikker, dieseltankalarm, voertuigbewaking, hang- en sluitwerk en een camera bij de toegang van het bedrijf.

Investering

Als ondernemers via het platform daadwerkelijk beveiligingsmaatregelen nemen, krijgen ze de helft van hun investering terug, vertelt Schuitemaker.

Voor het gezamenlijke project van het ministerie van Veiligheid en Justitie, LTO Nederland en het CCV was in eerste instantie gerekend op 750 aanvragen. Aan dat aantal zijn door de grote belangstelling nog 250 extra scans toegevoegd.

Maatregelen

Een scan laten uitvoeren is volgens Schuitemaker één. 'Maar per saldo gaat het om het vervolg, namelijk technische maatregelen die worden getroffen op het bedrijf om de zaak beter te beveiligen. Die stroom moet nu op gang komen.'

Boeren en tuinders die zich nu aanmelden, komen op een reservelijst te staan voor een eventuele tweede ronde. Op deze lijst staan inmiddels ruim honderd namen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer