Zeewolde%3A+meeste+zonne%2Denergie+per+inwoner
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Zeewolde: meeste zonne-energie per inwoner

Gemeente Zeewolde wekt per inwoner de meeste zonne-energie op in vergelijking met andere Nederlandse gemeenten. Dat blijkt uit onderzoek van stichting Natuur en Milieu onder vierhonderd Nederlandse gemeenten.

Dat komt vooral omdat in Zeewolde veel boeren gebruikmaken van de subsidieregeling ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’. Ook heeft de gemeente een modern woningbestand dat het makkelijk maakt om zonnepanelen te plaatsen.

Inwoners van Zeewolde hebben gemiddeld één zonnepaneel per persoon.

Ranglijs

Gemeenten Dalfsen en Eersel nemen respectievelijk de tweede en derde plek in op de totale ranglijst, meldt het rapport.

Volgens Natuur en Milieu scoren landelijke gemeenten met weinig hoogbouw, veel koopwoningen en een hoger gemiddeld inkomen hoger op de ranglijst als het gaat om zonne-energie.

Grote steden

Van de tien grootste steden in Nederland staat Tilburg bovenaan als het gaat om de hoeveelheid zonnepanelen per inwoner. Rotterdam scoort het laagst en wekt per inwoner de minste zonne-energie op. Tilburg wekt vier keer zoveel zonne-energie op als Rotterdam.

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer