Publiciteit

Publiciteit
© monique jansen

Ieder jaar is anders, zo ook nu ik dit stukje schrijf voor de rubriek Van ‘t Erf. Waarschijnlijk gaan we te warme dagen beleven, wat in mijn ogen ook noodweer kan zijn, maar we zullen het toch maar nemen zoals het gaat komen.
Zoals we ook afgelopen week hebben ondergaan. Medio maart zijn wij met ons bedrijf benaderd door een organisatie in ons gebied die in verschillende sectoren, waaronder de agrarische sector, de ondernemer van het jaar verkiezen.
Voorafgaand aan de nominatie hebben we een lijst in moeten vullen met diverse vragen. Zowel over het bedrijf als wat we op maatschappelijk niveau betekenen.
Dit is niet zozeer moeilijk, maar wel gek als je over jezelf op moet schrijven wat je op je bedrijf en voor de maatschappij om je heen allemaal doet. Al en met al is dat toch leuk om een keer te ondergaan.
Tot onze verbazing kregen we op een vrijdagochtend een telefoontje met de vraag of de jury langs mocht komen. De daaropvolgende maandag stonden de juryleden al op de stoep met een taart en bloemen en het bericht dat we tot de laatste drie bedrijven horen in de categorie ‘agrarische sector’.
Dit is voor ons zeker een mooi moment om te beleven. Als je als kleinschalig tuinbouwbedrijf met vollegrondsgroenten in een gebied waar talloze goede agrarische ondernemers zitten, een nominatie krijgt en bij de laatste drie agrarische ondernemers zit, dan ben ik als teler (ondernemer) toch een beetje ‘trots’.
Na de bekendmaking hebben mijn vrouw en ik de afgelopen week veel leuke reacties mogen ontvangen van dorpsgenoten, familie, collega-agrariërs, enzovoorts. We hebben nog niets gewonnen, maar als je met een agrarisch vak, wat de meeste lezers van deze rubriek ook allemaal uitoefenen, een keer op zo’n wijze in het zonnetje wordt gezet, dan is dat zeker een prettige bijkomstigheid .
Wij als boeren en tuinders vinden het vaak moeilijk om onszelf positief in de publiciteit neer te zetten. Daar heb ik zelf natuurlijk ook wel eens wat moeite mee, maar ik probeer door de passie voor ons bedrijf dat toch op een goede manier aan burgers en buitenlui over te brengen.
Waarschijnlijk lukt me dat dus af en toe wel en valt het zo nu en dan bij andere partijen op. Al valt het natuurlijk lang niet altijd allemaal mee als teler. Voor mijn gevoel viel ik dus afgelopen week zeker in de goede prijzen. Nu de producten nog.

Piet van Zwolgen

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer