Theater Oerol op De Zeekraal reclame voor schapenbedrijf

Sybe JoostemaVan de drukte rond de voorstelling La Poème van Compagnie Bal en Jeanne Mordoj wordt van de nood een deugd gemaakt. Mensen die wachten op de voorstelling, worden eerst naar de boerderijwinkel geleid. Na afloop lopen de toeschouwers langs de plek waar de schapen worden gemolken en de kaasmakerij. Ook daar kunnen ze eventjes buurten, voordat ze weer verder gaan om andere voorstellingen te bekijken.
Het locatietheater in de machineloods van 40 bij 10 meter trekt 150 toeschouwers. ‘Daar houd je natuurlijk iets aan over, want vaak zie je de cultuurtoeristen later terugkomen naar de boerderijwinkel in Oosterend om een kaasje te kopen, ijs of handcrème van onder andere schapenmelk’, vertelt Gerben Bakker.
Een aantal toeristen wist ook een plek te verwerven in de zeven nostalgisch ingerichte tenten van Het Betere BoerenBed van De Zeekraal.
Het bedrijf heeft een eigen schapenkaasmakerij. De kazen worden geproduceerd met kruidige biologische ingrediënten, variërend van zeekraal en brandnetel tot knoflookkaas. Deze producten worden in delicatesse- en kaaswinkels in Nederland en België verkocht en staan hoog aangeschreven.
‘Een derde wordt in de boerderijwinkel verkocht en twee derde via de pakketdienst’, glimlacht Jolanda Bakker. ‘Dan gaat het om pakketten tot 30 kilo. Daarin kunnen vijf kazen van 6 kilo. Een behoorlijk gewicht voor de post.’
De kazen van De Zeekraal zijn in trek. De vraag is de laatste jaren groter dan het aanbod, merkt het echtpaar.
Het ijs op De Zeekraal wordt op professionele wijze gemaakt van schapenmelk met biologische ingrediënten uit de buurt. Zo leveren de buren cranberry’s en aardbeien, een imker de honing en worden duindoornbessen uit de buurt benut.
Naast handcrème van schapenmelk en andere biologische ingrediënten is lanoline, oftewel schapenwolvet, populair. Van dat vet is bekend dat het werkt tegen huidkloven en droge plekken op de huid.
De Zeekraal staat ’s zomers wekelijks en tijdens Oerol driemaal per week op de braderie en op het festivalterrein. Dat betekent dus extra drukte voor het echtpaar. Daarom zijn het grasmaaien en het bekappen van de schapen door Gerben Bakker al voor Oerol gebeurd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer