Jos Roemaat, voorzitter van ANLB

Jos Roemaat (58) is voorzitter van de landelijke overkoepeling van agrarische natuurverenigingen: het netwerkoverleg Agrarisch Natuur- en LandschapsBeheer (ANLB). ‘En de P van particulier denken we er ook bij, het gaat ook om het beheer door particulieren’, voegt hij er meteen aan toe.
Onder de vlag van ANLB verzorgen BoerenNatuur, Veelzijdig Boerenland, Natuurlijk Platteland Oost, Natuurrijk Limburg, ZLTO en LTO Noord gezamenlijk de belangenbehartiging voor het agrarisch en particulier natuur- en landschapsbeheer. Dat betekent veel overleg met het ministerie van EZ en IPO, de overkoepeling van de provincies, maar het betekent ook de aansturing van SCAN, de Stichting die het nieuwe stelsel van agrarisch natuur- en landschapsbeheer in 2016 voorbereidt.
SBNL voelt zich partner van ANLB. Aanvankelijk deed SBNL volop mee aan het overleg. Dat gebeurt nu op afstand, omdat SBNL ervoor heeft gekozen om zich te concentreren op fondsenwerving en schenkingen ten gunste van particulier en agrarisch natuur- en landschapsbeheer. Daarnaast ligt de nadruk op beheer van natuurterreinen, op erfgoed, particuliere parels en weidevogelbeheer. De belangenbehartiging wordt zoveel mogelijk bij gelijkgestemde organisaties neergelegd. Dan gaat het behalve om ANLB om de KJV, FPG en LTO.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer