Drijvende boerderij in 2016 in Rotterdam

Rotterdam herbergt in de Merwehaven op de grens bij Schiedam over een jaar de eerste drijvende boerderij van Nederland.

Drijvende+boerderij+in+2016+in+Rotterdam
© floatingfarm.nl

Het idee wordt uit de doeken gedaan in visieboek 'Een drijvende boerderij in de stad: Floating Farm'. Het is de bedoeling dat er koeien worden gehouden voor 'melkproductie, melkverwerking en de verkoop van melkproducten'.

De drijvende boerderij is ontstaan uit een samenwerking van Courage, de organisatie UitJeEIgenStad en ontwikkelaar van drijvend vastgoed Beladon.

Vanaf deze zomer is het terrein een bouwplaats en voorlichtingscentrum tegelijk. Hier is te zien hoe ver de realisatie is van de Floating Farm.

Boerenleven

De partijen achter Floating Farm constateren dat de Nederlander steeds verder van de natuur en het boerenleven afstaat. Dat geldt vooral voor stedelingen. Met een drijvende hightech boerderij in de stad willen zij daar verandering in brengen.

Ook willen ze inspelen op de groeiende vraag naar zuivel en andere dagverse voedingsproducten. Het is de bedoeling dat de melk direct wordt verwerkt tot drinkmelk, yoghurt, boter, room, kaas en meer zuivelproducten.

Zelfvoorzienend

Het is de bedoeling dat de Floating Farm een zelfvoorzienende drijvende boerderij wordt, waar op een diervriendelijke en duurzame manier zuivel wordt geproduceerd. Daarbij worden de kringlopen van voedingsstoffen, energie en water zoveel mogelijk gesloten.

Naast een commercieel productiebedrijf moet de drijvende boerderij ook een educatiecentrum op het gebied van innovatieve technieken en stadslandbouw worden, vooral voor scholieren, studenten en het bedrijfsleven.

Ook is er gelegenheid voor wetenschappelijk onderzoek op het gebied van voerproductie, reststofverwerking, energiereductie en -opwekking en drinkwaterproductie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer