NAK: deelname Hygiënprotocol 82 procent

Keuringsdienst NAK meldt dat inmiddels 82 procent van de pootgoedtelers zich heeft aangemeld voor het Hygiëneprotocol Ringrot.

Als initiatiefnemers van het protocol streven LTO en NAO naar 100 procent deelname. De huidige deelnemende pootgoedtelers vertegenwoordigen 92 procent van het areaal en voor de S-teelt is dat zelfs 97 procent, aldus NAK.

Kisten wassen

Nieuw in de richtlijnen voor het Hygiëneprotocol is een aanvullend advies voor het wassen van kisten na opslag van andere grondgebonden zoals uien of witlof. Een belangrijk aandachtspunt bij het transport is de geldigheidsdatum die op de treksluitingen staat.

De NAK gaat dit jaar een strakke regie voeren op de controlebezoeken. Uiterlijk 1 juli is met 20 procent van de telers de aandachtspuntenlijst ingevuld, per 1 oktober is dat 40 procent, per 1 januari 70 procent en uiterlijk 1 april met alle telers.

Afwijkingen protocol

Dit jaar hebben afwijkingen van het protocol geen consequenties voor deelnemers. Wel rapporteert de NAK de afwijkingen aan LTO en NAO. Een evaluatie, na afloop van het seizoen, moet uitwijzen of aanpassingen in het protocol nodig zijn.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer