Vervolg 'Woonplant van de Maand' in 2016

De 'Woonplant van de Maand' krijgt in 2016 een vervolg, meldt Bloemenbureau Holland (BBH). Volgens BBH verloopt de promotiecampagne dit jaar naar tevredenheid en wordt die daarom volgend jaar voortgezet.

Vervolg+%27Woonplant+van+de+Maand%27+in+2016
© BBH

'Met deze campagne laten we het brede en diepe assortiment van kamerplanten uit Nederland zien. We kunnen de pers en de consumenten elke maand nieuwtjes over planten vertellen', stelt een woordvoerster van BBH.

'Bovendien bieden we hiermee de handel en de verkooppunten een jaarrond programma om op in te haken.'

Selectie

De lijst met planten is tot stand gekomen in samenwerking met de productspecialisten van FloraHolland, waarbij enkele selectiecriteria zijn opgesteld. Een product mag slechts een keer per drie jaar worden gepromoot om zoveel mogelijk productgroepen in de campagne te bedienen.

Om een goede verkrijgbaarheid te garanderen, moeten er minimaal vier kwekers zijn die de plant of plantengroep telen en dienen de producten in een periode van zeven maanden te kunnen worden aangevoerd

Lijst

De lijst voor 2016 ziet er als volgt uit: in januari kamerbomen (Beaucarnea, Polyscias, Dracaena, Pachira), in februari narcis, in maart witte geurende planten (Gardenia, Stephanotis, Jasmijn), in april Peperomia, in mei tropische planten (Medinilla, Gloriosa, Anigozanthos), in juni Zamioculcas, in juli potroos, in augustus cactussen, in september hangplanten, in oktober Aglaonema, in november orchideeën (Cattleya, Paphiopedilum, Zygopetalum, Brassia, Dendrobium nobilé), en in december Azalea.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer