Arbeidsuitbuiting op champignonbedrijf

Inspectie SZW doorzocht gisteren een groot champignonbedrijf in Standdaarbuiten vanwege mogelijke uitbuiting van Bulgaarse medewerkers.

Arbeidsuitbuiting+op+champignonbedrijf
© Nieuwe oogst

Gelijktijdig hebben er doorzoekingen in Bulgarije plaatsgevonden in samenwerking met de Bulgaarse autoriteiten. Dat gebeurde in een strafrechtelijk onderzoek, onder leiding van het Functioneel Parket naar arbeidsuitbuiting.

Bulgaars uitzendbureau

Bij de Brabantse champignonkwekerij zijn 24 werknemers met de Bulgaarse nationaliteit aangetroffen, die vermoedelijk het slachtoffer zijn geworden van arbeidsuitbuiting. Bij het bedrijf werkten tientallen Bulgaarse werknemers via een Bulgaars uitzendbureau.

Deze werknemers zijn mogelijk bij de werving al misleid. Zij zijn jarenlang structureel onderbetaald en maakten al dan niet gedwongen lange werkdagen en hadden nagenoeg geen vrije dagen.

Kantoorpanden en woningen

Naast de doorzoeking in de champignonkwekerij, zijn er verschillende kantoorpanden en woningen doorzocht. Ook zijn er woningen bekeken met als doel om te onderzoeken onder welke omstandigheden de Bulgaren zijn gehuisvest.

Er is een financieel onderzoek gestart om het wederrechtelijk verkregen voordeel inzichtelijk te krijgen en af te pakken, meldt de inspectiedienst van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Er is beslag gelegd op twee woningen en twee auto's.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer