Oplossing in zicht voor seizoenwerker

Minister Lodewijk Asscher (SZW) gaat een oplossing zoeken voor de problemen waarmee de Wet werk en zekerheid werkgevers en vaste seizoenwerkers confronteert. Hij heeft dat toegezegd aan de Tweede Kamer.

Oplossing+in+zicht+voor+seizoenwerker
©

De afgelopen weken is bij werkgevers grote onrust ontstaan over de transitievergoeding die per 1 juli van kracht wordt. Die gaat ook gelden voor seizoenwerkers die jaarlijks terugkomen bij dezelfde werkgever.

Lobby had effect

LTO Nederland lichtte, samen met andere werkgevers- en brancheorganisaties, de problemen toe aan de Tweede Kamer. Dat had effect, in een debat met minister Asscher klonk woensdag breed de zorg door over de onbedoelde gevolgen voor seizoenwerkers.

Met uitzondering van de SP drongen alle fracties bij minister Asscher aan op snelle actie. Die beloofde een oplossing te gaan zoeken voor onredelijke vergoedingen.

Sociale partners

Hij wil die oplossing in goed overleg met de sociale partners vinden. Een wijziging van de Wet werk en zekerheid sluit de bewindsman niet uit, al is dat volgens hem ‘geen sinecure’.

Over twee weken denkt Asscher al een voorstel aan de Kamer voor te leggen. Die zal er dan op heel korte termijn met hem over in debat gaan.

Verheugd

LTO Nederland reageert verheugd op de brede steun die de lobby kreeg van Kamerfracties en op de bereidheid van minister Asscher om maatregelen te nemen. LTO zal zich er voor inzetten dat er alternatieven komen die in de praktijk ook werkelijk soelaas bieden voor werkgevers en werknemers.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  9° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  8° / 6°
  20 %
 • Woensdag
  6° / 5°
  20 %
Meer weer