17.000 mensen steunen petitie Bionext

Bionext overhandigt dinsdag de petitie 'Hart voor biodiversiteit, geen octrooi op leven' aan de Nederlandse Europarlementariërs in Brussel.

17%2E000+mensen+steunen+petitie+Bionext
© SESVanderHave

Dit gebeurt tijdens de maandelijkse landbouwborrel, waar het thema ‘Kwekersrecht versus octrooirecht’ centraal staat.

Ruim 17.000 mensen ondersteunen de oproep van biologische ketenorganisatie Bionext om de Europese octrooiwetgeving aan te passen, zodat veredelaars en boeren weer vrij kunnen beschikken over erfelijke eigenschappen van planten en dieren voor de ontwikkeling van nieuwe rassen.

Coalitie tegen octrooien

Een internationale coalitie van maatschappelijke organisaties en brancheorganisaties, waar Bionext deel van uitmaakt, vindt dat octrooien op planten en dieren de innovatie in de veredeling beperken. De organisatie verwacht dat op termijn hierdoor de voedselzekerheid en biodiversiteit in gevaar komen.

Volgens Maaike Raaijmakers van Bionext toont de belangstelling voor de petitie dat veel mensen vinden dat iets moet veranderen. 'Planten- en diereneigenschappen moeten in principe niet octrooieerbaar zijn.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  23° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 13°
  20 %
Meer weer