Van+Zelderen%3A+geen+revolutie+in+biosector
Nieuws
© LTO Nederland

Van Zelderen: geen revolutie in biosector

Nieuwe regelgeving voor de bio-sector moet ervoor zorgen dat boeren een inkomen kunnen halen uit hun bedrijf. Dat stelt Kees van Zelderen, de nieuwe voorzitter van de commissie biologische landbouw van de Europese boerenorganisatie Copa-Cogeca.

De biologische sector heeft geen revolutie nodig maar evolutie, zegt Van Zelderen die deze maand tot voorzitter werd gekozen.

Hij reageert daarmee op nieuwe biologische regels die momenteel door de Europese Commissie en de lidstaten worden besproken.

Controles

Van Zelderen vindt dat de jaarlijkse controles op bio-bedrijven moet blijven. 'Daardoor blijft de relatie tussen ondernemer en certificerende organisatie scherp. Zeker nu het erop lijkt dat de regels voor de bio-sector flink zullen wijzigen.'

De controles helpen ook om het vertrouwen bij de consument in het bio-logo te versterken.

Inkomen

Van Zelderen stelt verder dat genetische modificatie geen plaats heeft in biologisch. Ook is meer onderzoek en innovatie nodig om ervoor te zorgen dat biologische boeren een fatsoenlijk inkomen uit hun bedrijf kunnen halen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  18° / 8°
  10 %
Meer weer