Hartstilstand op boerenbedrijf

Niemand hoopt te maken te krijgen met het onwel worden van familie, een bezoeker, gast of medewerker op het boerenerf. Toch is het van belang om goed voorbereid te zijn. Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is niet het eerste waar een agrariër aan denkt, maar de cijfers maken duidelijk dat een AED wel het verschil maakt tussen overleven of overlijden.

In Nederland overlijden per jaar ruim 16.000 mensen door een hartstilstand. Slechts 10 procent overleeft een hartstilstand zonder het gebruik van de AED. De defibrillatieschok vaak te laat komt. Bij een defibrillatieschok na zes minuten is de overlevingskans 25 procent en na twaalf minuten is de overlevingskans nihil.
De Nederlandse norm voor de aanrijtijd van een ambulance is ongelukkigerwijs dertien minuten. Snelle reanimatie, beademen en hartmassage binnen drie minuten in combinatie met het gebruik van een eigen AED zorgen voor een overlevingspercentage van 90 procent.
Juist omdat de ambulance vaak te laat is, met name in het buitengebied, is het belangrijk om een eigen AED te hebben. Hiermee vergroot je de kans aanzienlijk om familie en bezoekers op tijd te helpen.

Ledenvoordeel

LTO Ledenvoordeel heeft verschillende AED’s met elkaar vergeleken en heeft op basis van betrouwbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en de scherpe prijs gekozen voor de Philips HeartStart HS-1. Deze AED is het meest verkocht ter wereld. Procardio is de leverancier die deze AED met ruim 20 procent ledenkorting aanbiedt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer