Agrotechnics met beide voeten in praktijk

Vroeg of laat ras?

De vraag die dit jaar moet worden beantwoord, is of voor de teelt onder doek het beste kan worden gekozen voor een vroeg of voor een laat ras. Om daarvoor het bewijs te vinden is de keuze gevallen op een heel laat ras, MAS 56E, met een FAO van 400 voor vroegrijpheid en op het vroege ras MAS 12K met de hoogste zetmeelopbrengst per kilo droge stof van alle rassen op de rassenlijst.
De bedoeling is om te kijken of een hele hoge zetmeelpotentie nog kan worden verhoogd door na een vroege start, ook nog eens de oogst te vervroegen. Cox denkt dat het mogelijk is om een maand winst te boeken. De vraag is dan of de oogst vroeg genoeg is om op tijd een groenbemester of zelfs graszaad te zaaien. Dat zijn zaken die we dit jaar gaan onderzoeken, zegt de Agrotechnics-man.
Voor de proefvelden van Agrotechnics Nederland BV zijn dit jaar twee locaties ingericht. De eerste ligt bij het informatiecentrum Ons Boerenerf bij Nederweert. De tweede aan de Eendenkooiweg in Melderslo, dat ook vorig jaar dienst deed als proefveld voor maïs, graszaad en andere gewassen. Ook werd daar toen de maïsdemonstratie georganiseerd.
De eendaagse demonstraties veranderen dit jaar in een vierdaagse. Twee dagen voor boeren, loonwerkers en andere belangstellenden voor business to business. De andere twee dagen zijn bedoeld voor burgers en buitenlui. Om onze sector beter bekend te naken bij een groot publiek, zegt Pieter Bertrams. ‘Ook om duidelijk te maken dat de boer oog heeft voor de wereld om hem heen.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer