'Aansluiting groeimarkt voor hogere melkprijs'

Aansluiting zoeken bij de groeiende internationale markten in Azië en Afrika is voor DOC Kaas en DMK de enige manier om een hogere melkprijs te behalen, stelt Klaas Johan Osinga van LTO Nederland.

%27Aansluiting+groeimarkt+voor+hogere+melkprijs%27
© Nieuwe Oogst

DOC Kaas en Deutsches Milchkontor (DMK) hebben fusieplannen. DOC zet bijna uitsluitend kaas af. 'En de kaas(consumptie) heeft tot nu toe niet geprofiteerd van de lagere prijzen. De winkelprijs beweegt te weinig mee', zegt Osinga.

Volgens de zuivelanalist ontlopen de melkprijzen van DMK en DOC Kaas over 2014 elkaar niet veel. 'DOC betaalt wel wat meer kwantumtoeslag.'

Betalen

Osinga vraagt zich af of beide zuivelondernemingen samen meer gaan betalen. Volgens hem is de enige manier om dat te bereiken het zoeken van aansluiting bij de groeiende internationale markten in Azië en Afrika.

'Daar zijn Royal FrieslandCampina en Arla met succes actief. DMK nog maar sinds kort.'

Aansluiting

DMK realiseert 44,5 procent van de omzet in honderd landen buiten Duitsland. Het zuivelconcern opende begin 2012 een kantoor in China. Daarnaast heeft DMK kantoren in Dubai en Rusland.

'Vraag is of DMK en DOC Kaas samen aansluiting kunnen vinden bij de groeiende internationale markten. Het kost tijd om die markten op te bouwen.'

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer