RvS: Aanwijzing Stelkampsveld overeind

Na lang wachten heeft de Raad van State (RvS) uitspraak gedaan in het beroep tegen het aanwijzingsbesluit van het Natura 2000-gebied Stelkampsveld en alle beroepsgronden afgewezen.

RvS%3A+Aanwijzing+Stelkampsveld+overeind
© Nieuwe Oogst

Dat betekent dat het aangevochten aanwijzingsbesluit ongewijzigd in stand blijft. De Raad beoordeelde het aanwijzingsbesluit op rechtmatigheid.

Het gaat dus om een juridische toetsing: is het besluit in strijd met de wet of met een aantal algemeen geldende juridische principes. De Raad vindt dat dit niet het geval is.

Ecologische gronden

De Raad van State vindt dat het aanwijzingsbesluit uitsluitend mag worden genomen op ecologische gronden. Sociaal-economische argumenten spelen amper een rol.

Het ministerie van Economische Zaken (EZ) heeft naar het oordeel van de Raad voldoende aannemelijk gemaakt dat het gehele gebied wordt aangewezen als Natura 2000-gebied.

Begrenzing

Ook de ecologische onderbouwing van EZ vindt de Raad voldoende. Dat geldt ook voor de twee landbouwpercelen die binnen de begrenzing liggen. Dat blijft zo. De juridische mogelijkheden tegen het aanwijzingsbesluit zijn hiermee ten einde.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  5 %
Meer weer