DOC Kaas handhaaft voorschot

De voorschot melkprijs van DOC Kaas voor maart bedraagt 30,50 euro per 100 kilo melk. Dat meldt de coöperatie uit Hoogeveen.

DOC+Kaas+handhaaft+voorschot
© Nieuwe Oogst

Het voorschot is daarmee niet gewijzigd ten opzichte van de maand ervoor. De melkprijs geldt bij 4,41 procent vet en 3,47 procent eiwit.

Volgens DOC is de marktsituatie ten opzichte van die van februari niet sterk gewijzigd. 'De markt is nog steeds onzeker.'

Opbrengstprijzen

De stijgende opbrengstprijzen in februari zijn ten einde. Ook is volgens DOC de situatie aan de vraagkant niet structureel gewijzigd met de beperkte afname van China en de nog geblokkeerde export naar Rusland.

De belangrijkste vraag die afnemers op dit moment in het quotumloze tijdperk bezighoudt, is wat er gaat gebeuren met het aanbod van melk.

Afwachtende houding

Uit verschillende analyses blijkt dat kopers een afwachtende houding aannemen. Deze afwachtende houding resulteert vooralsnog in een neerwaartse druk op prijzen.

Dat blijkt ook uit de opbrengstprijzen op de internetveiling van Fonterra van de afgelopen weken. 'Het is dan ook lastig om een voorspelling te doen van de ontwikkeling van de melkprijs voor de komende maanden', stelt DOC Kaas.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer