Stop herverkaveling Winterswijk-Oost

De vrijwillige snelle verkaveling van het Uitwerkingsplan Winterswijk Oost is zo succesvol geweest, dat Gedeputeerde Staten van Gelderland willen afzien van de voorgenomen wettelijke herverkaveling. Dat meldt de provincie.

Stop+herverkaveling+Winterswijk%2DOost
© ZLTO

In de afgelopen twee jaar is 480 hectare grond van eigenaar gewisseld. De verkaveling leidt tot effectievere landbouw, nieuwe natuur, beekherstel en nieuwe recreatiepaden voor fietsers en wandelaars

In 2005 heeft door het college van Gedeputeerde Staten het ‘Uitwerkingsplan Winterswijk Oost’ vastgesteld. Dit plan voorziet in een wettelijke herverkaveling van het gebied.

Wettelijke herverkaveling

De wettelijke herverkaveling moest leiden tot een verbetering van natuur, landschap, water, landbouw, recreatie en toerisme, cultuurhistorie en leefbaarheid.

Inmiddels zijn door de uitvoeringsmodule Woold, vrijwillige kavelruilen en diverse initiatieven maatregelen en voorzieningen uitgevoerd.

Gezien de resultaten en de beperkte nog resterende opgave, heeft stuurgroep Herinrichting Winterswijk Oost Gedeputeerde Staten geadviseerd om af te zien van wettelijke herverkaveling. Het ontwerp voor de planwijziging ligt van 12 januari tot 23 februari 2015 ter inzage.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer