Beoordeling+verkaveling+Flevoland
Nieuws
© nieuwe oogst

Beoordeling verkaveling Flevoland

Het is volgens LTO Noord van groot belang om investeringen in de agrarische structuur te borgen in het provinciale beleid van Flevoland.

LTO Noord en het Kadaster hebben deze week een verzameling kwaliteitskaarten van de verkaveling in de provincie Flevoland aan gedeputeerde Bert Gijsberts aangeboden.

De kaarten geven per deelgebied aan hoe het staat met de kwaliteit van de verkaveling in de provincie Flevoland.

Verkeersveiligheid

Naast het bedrijfseconomisch belang is door LTO Noord en Kadaster benadrukt bij de overhandiging dat een goede verkaveling bijdraagt aan de vergroting van de verkeersveiligheid en een verlaging van de kosten voor het wegenonderhoud.

Daarom vindt LTO Noord de borging van investeringen in de agrarische structuur belangrijk. 'De positie van Flevoland als modern landbouwgebied willen we graag behouden en versterken', zegt bestuurder Arnold Michielsen.

Objectieve criteria

Het beoordelen van de kwaliteit van de verkaveling is in een onderzoek gerealiseerd op basis van objectieve criteria waarbij de omvang van de huiskavel en het aantal kavels op afstand van het bedrijfscentrum centraal staan.

Het resultaat is een kaartbeeld waarop de kwaliteit van de verkaveling in categorieën van ‘uitstekend’ tot ‘slecht’ zijn aangegeven. Het kaartbeeld geeft aan in welke deelgebieden de provincie Flevoland prioriteit moet geven aan een investering in de agrarische structuur.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  13° / 5°
  60 %
 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
Meer weer