Chemisch+afvalwater+in+weiland+Holtheme
Nieuws
© RTV Oost

Chemisch afvalwater in weiland Holtheme

Een transportleiding met daarin chemisch afvalwater is in Holtheme lek geraakt. Dat meldt RTV Oost. Het gaat om een oude gasleiding van Coevorden naar Twente die nu wordt gebruikt voor transport van het afvalwater.

De lekkage ontstond afgelopen weekend. Dat heeft een vertegenwoordiger van Staatstoezicht op de Mijnen gezegd aan het begin van de hoorzitting van de Tweede Kamer over de lozing van giftig afvalwater door de NAM in Twente.

De leiding ligt op een diepte van 1,7 meter onder de grond. Het afvalwater is in een weiland terechtgekomen. Het afvalwater is afkomstig van de boorlocatie bij Schoonebeek in Drenthe. Daar boort de NAM naar olie.

Niet op de hoogte

De boer heeft de NAM een dag na de lekkage geïnformeerd, de NAM was toen nog niet op de hoogte. Er wordt nu met man en macht gewerkt om het lek te dichten en het afvalwater op te ruimen.

Het verontreinigde water is niet in de Vecht terechtgekomen. Welk effect het chemisch verontreinigde afvalwater op de omgeving heeft, is nog niet bekend.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  8° / -1°
  25 %
 • Dinsdag
  9° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  9° / -1°
  10 %
Meer weer