Werken dient een doel

Wie goed kan delen, kan ook goed vermenigvuldigen. Om maar met een van Karst zijn typische uitspraken te beginnen. Werken dient een doel. Zonder doel is het uitzichtloos.



Het meest plezierige in je werk is niet de druk te ervaren van moeten maar te kunnen en de wil te hebben tot het volbrengen. Als werken aangenaam is, is het leven vreugdevol. Dat straalde Karst wel uit. Zonder plezier in je werk wordt werken een sleur.
Het moet ook leuk en een beetje gezellig zijn. Met Karst in de gelederen was absoluut geen sprake van sleur (kon ook niet met al die veranderingen de laatste jaren). Gevoel voor de sociale aspecten in het werk of privé, een dosis plezier en humor waren bij Karst altijd aanwezig. Hij was makkelijk toenaderbaar en open van geest. Hij gaf ons vrijheid en ruimte, hetgeen ik persoonlijk als zeer prettig heb ervaren.
Vanuit mijn rol als manager bij LTO Bedrijven heb ik veel van dichtbij meegemaakt, ben in ideeën gekend, heb veel van gedachten kunnen wisselen en ben hem daar dankbaar voor. Het heeft mij positieve energie gegeven en ik heb van hem kunnen leren.
Tenslotte: werken is goed maar het mag niet te veel van je vrije tijd in beslag nemen. Het grote gevaar van werken zou uiteindelijk kunnen zijn, dat je het op het laatst prettig gaat vinden en daarom moet je op tijd de bakens verzetten.
Dat moment is nu gekomen. Karst, geniet van een minder stressvol leven en doe vooral veel leuke dingen.
Rob OldersmaHet doel bij LTO Bedrijven is in de breedste zin meerwaarde bieden aan de agrarische sector via allerlei producten en diensten.
Daarnaast is LTO Bedrijven met haar werkmaatschappijen een aanvulling op de rol die de ledenorganisaties en haar dochters vervullen voor de branche. We hebben het dan over de agrarische nieuwsvoorziening, gemeenschappelijk inkopen, het delen van de (schaal)voordelen daarbij en het aanbieden van allerlei commerciële diensten ten behoeve van de sector.
Dat vraagt inventiviteit, goed kunnen luisteren, openstaan voor ideeën en kansen en een goed netwerk. Deze eigenschappen bezit Karst en heeft hij op een prima wijze ingebracht. Hij was open en transparant naar zijn directe omgeving.

Moeten, kunnen, willen

Gevaar

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer