Louise Fresco bij 'De kennis van nu'

Biologisch en kleinschalig zijn mooie begrippen, vindt landbouw- en voedseldeskundige Louise Fresco, maar je kunt er de wereld niet mee voeden. Coen Verbraak praat zondagavond in het radioprogramma 'De Kennis van Nu' met deze autoriteit, die niet schroomt om impopulaire standpunten in te nemen.

Louise+Fresco+bij+%27De+kennis+van+nu%27
© Nieuwe oogst


Fresco rekent af met het romantische idee van kleine boeren die het eten lokaal verbouwen. Willen de landbouw de hele wereld voeden, dan ontkomen we niet aan de industriële schaal.

Combi

Toch wil ze het idealisme niet overboord gooien. De uitdaging in het voedselvraagstuk is juist om het goede uit de biologische hoek te combineren met die van de reguliere voedselindustrie. Maar hoe doe je dat? Daarover gaat presentator Coen Verbraak een uur lang in gesprek met Louise Fresco.

Louise Fresco werkte bij de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties FAO, was hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en is sinds vorig jaar voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen University and Research Centre.

De radio-uitzending is op zondag 19 april 2015 van 20.00 tot 21.00 uur op NPO Radio 1.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer