‘Tracé door Westerschelde’

Zuid-Beveland - Het CDA Borsele vraagt in een brief aan het gemeentebestuur om zich ‘krachtig’ in te zetten voor het ondergronds aanleggen van de hoogspanningsleiding voor windstroom vanaf de zee naar Borsele. Nog beter is om de leiding in de Westerschelde te leggen, vindt de Borselse partij.

De meeste Zeeuwse gemeenten willen ook dat het tracé voor de zeestroom ondergronds komt. Als dat niet overal kan, moet de leiding in elk geval op kwetsbare plekken onder de grond komen.
Maar het ondergrondse tracé is slechts één van de alternatieven. Andere alternatieven gaan bovengronds. Het CDA ziet het liefst dat de leiding door de Westerschelde komt, ten zuiden van Zuid-Beveland.
De politieke partij wil ook dat het tracé van Borsele naar Rilland onder de grond komt, zeker in de buurt van de woonkernen ‘s-Gravenpolder en ‘s Heer Abtskerke. Maar ook voor dat tracé wil de partij het liefst dat de leiding door de Westerschelde gaat.
Het CDA noemt het ‘een ramp’ als er een nieuw bovengronds tracé met kabels en masten komt dat ‘de beroemde en bejubelde luchten en landschap van Zeeland beschadigen.’
De partij wijst in het bijzonder op twee boerderijen tussen Borsele en Kapelle waar het leidingentracé boven de bedrijfsgebouwen zijn gepland en niet boven het woonhuis. In dat geval is er geen vergoeding voor verplaatsing.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Weer

Meer weer