Spelregels regeling piekarbeid

De regeling gelegenheidsarbeid is per 1 januari 2015 vervangen door de regeling piekarbeid.

Diana EleveldPer werknemer mag de regeling eenmaal per kalenderjaar worden toegepast. Voor piekarbeiders geldt een vrijstelling voor de sectorfondsen (BPL en Colland Arbeidsmarkt).
Alle werkgevers die direct onder de cao’s Glastuinbouw of Open Teelten vallen mogen de regeling toepassen. In de cao’s is opgenomen dat piekarbeiders beloond worden tegen het wettelijk minimum (jeugd)loon. Daarnaast mogen de vakantierechten worden afgekocht met een toeslag van 20 procent. Verder ontvangt de piekarbeider een compensatie van 0,7 procent voor het wegvallen van het arbeidsongeschiktheids- en het nabestaandenpensioen. De compensatie moet worden berekend over het geldende loon.
Voorwaarde voor het mogen toepassen van de regeling is dat u de piekarbeider uiterlijk op de vijfde werkdag aanmeldt bij BPL. Indien u de piekarbeider niet binnen vijf werkdagen aanmeldt, is er geen sprake van piekarbeid. Bij het aanmelden kunt u direct zien of de piekarbeider dat kalenderjaar al eerder bij een andere werkgever aan de slag is geweest.
Wilt u iemand als piekarbeider in dienst nemen die eerder regulier bij u in dienst is geweest, dan kan dit alleen als er minimaal zes maanden tussen beide dienstverbanden zit. Wanneer u een werknemer regulier in dienst wilt nemen na de piekarbeid, moet er minimaal 31 dagen tussen zitten om de premievrijstelling niet in gevaar te brengen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer