Ontheffing productierechten binnen

Staatssecretaris Sharon Dijksma van EZ heeft aan varkens- en pluimveehouders de ontheffing productierechten (POR-regeling) toegekend.

René LuijmesDe Regeling ontheffing productierechten Meststoffenwet werd in januari opengesteld. Voor de sectoren geldt een fosfaatplafond.
Voor de varkenshouderij was maximaal 900.000 kilo fosfaat aan extra ruimte beschikbaar. 85 varkenshouders kregen een ontheffing. 42 bedrijven werden afgewezen; veruit het grootste deel door loting.
Bij de pluimveehouderij was het aantal uitgelote bedrijven hoger: 212.86 pluimveehouders kregen wel een ontheffing, goed voor 536.371 kilo fosfaat. Bij beide sectoren is nog een aantal bedrijven in behandeling.
Varkenshouder Jan Overeem, namens LTO betrokken bij de regeling, is tevreden over de uitvoering. ‘Van tevoren was afgesproken dat er geloot zou worden als er te veel bedrijven mee zouden willen doen.’ Varkenshouders en pluimveehouders die van de regeling gebruikmaken kunnen ontheffing krijgen voor 50 procent van de voor de uitbreiding benodigde productierechten, mits zij hun volledige fosfaatoverschot (op het bedrijf) laten verwerken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer