Bijna+kwart+bedrijven+maximale+financiering
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Bijna kwart bedrijven maximale financiering

Ongeveer één op de drie varkenshouders zit - bijna - op maximale financiering. Bij de akkerbouwers is dat percentage zo'n 11 procent en bij de vollegrondstelers 15 procent. Bij melkveehouders, glastuinders en pluimveehouders is dat rond 25 procent.

Als naar alle agrarische ondernemers wordt gekeken, inclusief sectoren zoals boomkwekerijen en loonwerkers, dan is het percentage ongeveer 22 procent.

Ongeveer 43 procent van de agrarische ondernemers zegt schulden te hebben, maar zegt tevens dat er nog voldoende mogelijkheden zijn om extra financiering aan te vragen. Bijna een kwart zegt geen of bijna geen financiering te hebben.

Samenwerking

Dat blijkt uit de resultaten van een online onderzoek onder meer dan 1.800 agrarische ondernemers over prijsrisicomanagement. Het onderzoek is uitgevoerd door Universiteit Maastricht, in samenwerking met agrarisch marktonderzoeksbureau Geelen Consultancy uit Wageningen.

Flynth adviseurs en accountants, MKB Adviseurs Food & Agri en NAJK hebben het onderzoek ondersteund.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  9° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  10° / -2°
  10 %
 • Vrijdag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer