Cosun+houdt+ledengeld+binnen+co%C3%B6peratie
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Cosun houdt ledengeld binnen coöperatie

Met ingang van 2015 biedt Cosun haar leden de mogelijkheid om voor een bepaalde tijd geld bij de coöperatie vast te zetten tegen een aantrekkelijke rente.

De eerste mogelijkheid om aan deze regeling deel te nemen is voor de leden die in 2015 een UB- en/of BBU-uitkering ontvangen. Zij kunnen een gedeelte van de ontvangen uitkering voor een bepaalde periode teruglenen aan Cosun.

Vanaf 2016 staat deze spaarregeling voor alle leden open. Zij kunnen dan een deel van de bietenafrekening hiervoor bestemmen.

Extra financieringsbron

De regeling zorgt voor een extra financieringsbron voor de coöperatie. De lening is achtergesteld waardoor Cosun een hogere rente kan betalen dan de banken voor een spaardeposito met een vergelijkbare looptijd.

In het eerste kwartaal 2015 wordt bekendgemaakt welke rentepercentages gelden voor stortingen in 2015. Er kan worden gekozen voor een looptijd van twee, drie, vier of vijf jaar.

Rentepercentage

Het rentepercentage is afhankelijk van de looptijd van de lening. Jaarlijks zal de raad van beheer de rentepercentages voor de nieuw in te leggen bedragen vaststellen. In de komende maanden werkt Cosun de verdere details uit.

Weer

 • Donderdag
  17° / 6°
  40 %
 • Vrijdag
  16° / 7°
  50 %
 • Zaterdag
  15° / 6°
  60 %
Meer weer