Muizenschade op 1 in top 5 Informatiecentrum

Het Informatiecentrum heeft in het eerste kwartaal van 2015 ruim 4.700 telefoontjes en e-mails van leden beantwoord. Een toelichting op de meest besproken onderwerpen.

1. Muizenschade
Leden vragen om inzet van LTO. Na het openen van het meldpunt vragen leden naar het nut van het melden. Ze informeren naar de bijeenkomst over muizen. Ook het toegezonden taxatieformulier is aanleiding om contact op te nemen.
2. Nieuw GLB
Binnenkort kunnen voor het eerst betalingsrechten worden aangevraagd. Vragen per telefoon en e-mail over het onderwerp nemen toe. Zoals over de private overeenkomst, het scheuren van grasland, de vergroeningseisen, het eventueel uitvinken van percelen en het melden van knelpunten.
3. Mest
Er wordt uitleg gevraagd over de melkveefosfaatreferentie en het vervolg van de aangenomen melkveewet. Na een oproep melden leden knelpunten met betrekking tot de fosfaatreferentie. De pilot ‘Bedrijfsspecifieke fosfaatgebruiksnorm’ is ook aanleiding om het Informatiecentrum te bellen.
4. Contributie
Bijna alle leden hebben inmiddels de contributienota ontvangen. Leden informeren naar de hoogte en samenstelling van de contributie en melden wijzigingen in de bedrijfssituatie. Een goede aanleiding om de inzet van LTO Noord en behaalde resultaten toe te lichten.
5. PAS en NB-wetvergunning
Leden informeren naar de reactie van LTO op de ter inzage gelegde Progammatische Aanpak Stikstof (PAS) en beheersplannen. De werking van de PAS wordt toegelicht en leden vragen zich af of ze kunnen wachten op de PAS of dat het verstandiger is alsnog een Natuurbeschermingswetvergunning aan te vragen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer