Asbest af

Onlangs werd bekend dat er vanaf 2024 een wettelijk verbod op asbestdaken van kracht wordt. Een ingrijpende maatregel, maar begrijpelijk.
Aangezien driekwart van alle asbestdaken in de agrarische sector is te vinden, heeft dit voor onze sector nogal wat consequenties. Zowel de overheid als onze sector zelf moet hierin verantwoordelijkheid nemen.
Maar ook u als ondernemer heeft een verantwoordelijkheid. LTO Nederland vindt het belangrijk dat ondernemers actie ondernemen en geeft hierbij de noodzakelijke ondersteuning. We blijven pleiten voor fiscaal gunstige regelingen en dringen er bij gemeenten op aan de stortkosten niet te laten stijgen.
Ook bieden we u via het programma Agro Asbestveilig een speciale regeling voor collectieve vervanging van asbestdaken en kennis en informatie over de sanering ervan.
Onderneem actie, neem de sanering op in uw investeringsplannen en zorg dat u op de hoogte bent van alle regelingen die er zijn. Zo is er ook nog steeds de provinciale regeling ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’ die u een fiscaal voordeel biedt als u hieraan deelneemt.
Verdiep u in nieuwe, slimmere methodes voor het verwijderen van asbest. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt aan een methode waarbij coating op het asbest wordt gespoten, zodat het gemakkelijker en veiliger kan worden verwijderd.
Wij blijven ons in ieder geval inzetten voor regelingen die het voor u voordeliger maken en zullen innovaties op het gebied van asbestsanering op de voet volgen. Als we er met elkaar de schouders onder zetten, zijn we in 2024 inderdaad ‘asbest af’.

Siem Jan Schenk

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer