Groente+en+fruit+eten+verlaagt+zorgkosten
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Groente en fruit eten verlaagt zorgkosten

Als alle Nederlanders de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit zouden eten, wordt de komende twintig jaar 2,7 miljard euro bespaard op zorgkosten.

Dat heeft het organisatieadviesbureau Berenschot in opdracht van het GroentenFruit Huis berekend.

GroenteCongres

De conclusie is donderdag gepubliceerd in het rapport 'Groenten en fruit: gezond voor de Nederlandse economie en samenleving', waarvan een exemplaar tijdens het GroenteCongres in Rotterdam is overhandigd aan staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken.

De impact van het verhogen van de groente- en fruitconsumptie kan nog verder reiken dan de 2,7 miljard besparing op de zorgkosten.

Extra werk

Om Noordwest-Europa van de benodigde extra portie groente en fruit te voorzien, dient Nederland ongeveer 3,4 miljard kilo groente en 2,8 miljard kilo fruit extra te leveren.

Dit vergt de inzet van zo'n 120.000 extra arbeidskrachten. De handelswaarde van groente en fruit zou in dit scenario stijgen met 7,2 miljard euro.

De aanbevolen dagelijkse consumptie is 2 ons groente en twee stuks fruit.

Bekijk meer over:

Weer

  • Zondag
    20° / 10°
    60 %
  • Maandag
    18° / 12°
    20 %
  • Dinsdag
    15° / 10°
    70 %
Meer weer