Groente en fruit eten verlaagt zorgkosten
Als alle Nederlanders de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit zouden eten, wordt de komende twintig jaar 2,7 miljard euro bespaard op zorgkosten.
Dat heeft het organisatieadviesbureau Berenschot in opdracht van het GroentenFruit Huis berekend.
GroenteCongres
De conclusie is donderdag gepubliceerd in het rapport 'Groenten en fruit: gezond voor de Nederlandse economie en samenleving', waarvan een exemplaar tijdens het GroenteCongres in Rotterdam is overhandigd aan staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken.
De impact van het verhogen van de groente- en fruitconsumptie kan nog verder reiken dan de 2,7 miljard besparing op de zorgkosten.
Extra werk
Om Noordwest-Europa van de benodigde extra portie groente en fruit te voorzien, dient Nederland ongeveer 3,4 miljard kilo groente en 2,8 miljard kilo fruit extra te leveren.
Dit vergt de inzet van zo'n 120.000 extra arbeidskrachten. De handelswaarde van groente en fruit zou in dit scenario stijgen met 7,2 miljard euro.
De aanbevolen dagelijkse consumptie is 2 ons groente en twee stuks fruit.
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-

John Deere Z515E ZEROTURN 48" (HEN) #692998
Gebruikt, P.O.A.
-

Vicon Frontmaaier (trommelmaaier)
Gebruikt, P.O.A.
-

JOHN DEERE 6150R PREM DD40 (MAA) #63046
Gebruikt, € 55.000
-

Cappon onbekend
Gebruikt, P.O.A.
Vacatures
Beleidsmedewerker Boomkwekerij
Royal Anthos - Hillegom
Teamleider teelt
IBN - Schaijk
Technisch Specialist
Pater Bloembollen - Spierdijk
Internationaal Accountmanager
Schaap Holland BV - Biddinghuizen
Stagiair(e) Redacteur Akker- en Tuinbouw
Nieuwe Oogst - NL
Weer
-
Dinsdag14° / 10°10 %
-
Woensdag16° / 10°15 %
-
Donderdag16° / 10°40 %















