Horeca en catering kopen meer vers
De foodservicebedrijven geven steeds meer de voorkeur aan vers, meldt het GroentenFruit Huis.
Van 2012 tot en met 2014 steeg de inkoop van groente en fruit (inclusief verwerkt product) door de Nederlandse horeca en catering met 10 procent naar 413 miljoen euro.
De omzet van diepvries en conserven daalde met zo’n 10 procent, terwijl de inkoopwaarde van verse groente en fruit met 17 procent steeg.
Aandeel
Vers neemt een aandeel in van bijna 80 procent. Dat blijkt uit informatie van Foodstep die voor het GroentenFruit Huis de groente- en fruitafzet binnen de Nederlandse foodservicemarkt in kaart bracht.
Ruim tweederde van de inkoop betreft groente. De top-5 groente en fruit binnen foodservice bestaat uit salades, groentemixen, citrusfruit, tomaten en appels.
Groentemixen
De snelste groeiers in het assortiment zijn groentemixen (plus 70 procent) en citrusfruit (plus 25 procent).
Restaurants zijn de belangrijkste afnemers van groentemixen. Cateringbedrijven nemen de grootste inkoop van salades voor hun rekening.
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Ford 4630
1990, P.O.A.
-
John Deere - 6155R AP FH PTO
2022, P.O.A.
-
Claas Arion 640 CIS
2013, P.O.A.
-
Kuhn GF 17012 schudder
Gebruikt, € 34.000
Vacatures
Activator Agro
Building Balance - Doetinchem, Nederland
Bestuurslid
NAK via Galan Groep - Emmeloord
Medewerker Akkerbouw & NPEC
Wageningen University & Research - Wageningen
Leidinggevende Agroteam
Royal HZPC Group B.V. - Mitselwier
Specialist gewasverzorging
Syngenta Seeds - Zeewolde
Weer
-
Donderdag19° / 6°10 %
-
Vrijdag21° / 8°10 %
-
Zaterdag22° / 10°10 %